Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

27 May, 2010

Dertig

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 22:25

Afgelopen maandag had ik vrij! Niet omdat het tweede pinksterdag was (ze doen hier niet zo aan “tweede” feestdagen), maar omdat het Victoria Day was – Konginnedag, zeg maar.

Ik kwam daar pas laat achter, dus ik had niet echt plannen gemaakt. Uiteindelijk besloot ik om te gaan fietsen, en wel naar het dorpje St. Jacobs dat een kleine 8 kilometer ten noorden van Waterloo ligt. Natuurlijk kon ik het niet laten om nog een stuk verder te fietsen, maar dat viel tegen! Ten noorden en westen van St. Jacobs bevind je je midden tussen de velden. Geen beschutting te bekennen! En dat was een probleem, want het was die dag zo’n 30 graden Celcius. Ik ben dan ook behoorlijk verbrand op mijn armen en in mijn gezicht.

Ik had dat totaal niet verwacht: het was pas de eerste dag waarop ik zonder jas kon fietsen. Afgelopen week hielden die temperaturen aan, en komend weekend blijft het ook extreem warm. Ik zal daarom snel wat zonnebrandcrème kopen, en wellicht een korte broek. Overigens gaan die temperaturen ook nog eens gepaard met een hoge luchtvochtigheid. Geen pretje dus.

Overigens heb ik ook mijn eerste twee muggebulten opgelopen. Een op mijn elleboog en een vervelende in mijn gezicht, net boven het pootje van mijn bril…

23 May, 2010

Geen foto’s?

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 23:57

Vorige week zondag ben ik naar een concert van de lokale harmonie geweest. Na afloop was het zo’n lekker weer dat ik nog een eindje ben gaan fietsen. Dat “eindje” bleek achteraf, volgens Google Maps, zo’n 25 kilometer te zijn…

Vanwege dat concert had ik mijn camera niet bij me, en daarom heb ik geen foto’s kunnen maken van een roofvogel, een groundhog, en een hert. Maar niet getreurd! Drie jaar geleden was ik ook in Canada, en had ik ook mijn camera bij me. Daarom nu wat foto’s uit de oude doos. De eerste 4 zijn in Waterloo gemaakt (die stapel tonnen bestaat intussen niet meer), de vierde in Montréal, en de laatste drie in Hamilton. De roofvogel is volgens mij dezelfde soort die ik van de week zag.

Fijn Pinksterweekend! Ik heb maandag ook vrij, maar om een andere reden: het is Victoria Day.

16 May, 2010

Meer vogels en bloemen

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 00:08

Een paar weken geleden ben ik met een paar mensen van de fotoclub op pad gegaan. We gingen naar Cambridge, wat (verrassend genoeg) niet ver van Waterloo ligt. Met plaatsnamen zijn ze hier niet altijd even origineel…

‘s Ochtends vroeg hing er een sfeervolle mist boven de rivier, en gedurende de dag kwamen we een groot aantal dieren (vooral vogels) tegen. Een selectie:

Achtereenvolgens:
Ochtendmist, Red-winged Blackbird (2x), Northern Flicker (2x), Specht (“Downy woodpecker”), American Robin, Nuthatch, Eekhoorn, Zoekplaatje, Trillium (de officiële bloem van Ontario), jonge rupsen.

14 May, 2010

Wisselkoers

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 11:58

Mijn euro’s worden steeds minder waard hier in Canada… In september kostte het me ongeveer 310 euro om 500 Canadese dollars te pinnen, nu kost me dat 395 euro.

8 May, 2010

Maaltijd

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 19:05

Gewoonlijk kook ik eenvoudige maaltijden: aardappelen met groente en een stukje vlees, stamppot, soms wat roerbakken (wat best een uitdaging is met alleen koekenpannen). Ik kook op zaterdag en zondag, en kan dan daarna nog 2 of 3 dagen de restjes opwarmen in de magnetron. De rest van de dagen vul ik met pasta (saus uit een pot) en magnetronmaaltijden uit de diepvries.

Vandaag besloot ik een (klein) beetje extra moeite te doen:

De groene asperges die je hier krijgt zijn lekker, maar lang niet zo lekker als de Limburgse asperges!

7 May, 2010

Oude laptop

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 10:08

Ik heb zojuist mijn oude, kapotte laptop naar de IT afdeling van de universiteit gebracht om hem te laten recyclen. De man daar keek ernaar en raadde meteen wat het probleem was! Schijnbaar kwam het regelmatig voor met dit model…

Powered by WordPress