Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

28 October, 2009

Zomaar een foto

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 22:08

Het is alweer 10 dagen geleden sinds mijn vorige bericht. Ik heb het in de tussentijd vrij druk gehad met mijn werk (onder meer een tentamen opstellen, surveilleren, en nakijken). Hier is zomaar een foto van wat dingen in mijn keukenkastje. Allemaal in de lokale supermarkt gekocht.

Merken

18 October, 2009

Herfstkleuren

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 20:18

De foto’s spreken voor zich, denk ik!

Lekke band

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 17:37

Er ligt de laatste dagen best veel glas op straat. Wellicht een bijwerking van de oktoberfeesten die overal in de regio gehouden worden? Hoe dan ook, op de terugweg van de supermarkt was mijn achterband ineens leeg. Dus moest ik zaterdagmiddag mijn band gaan plakken, in plaats van genieten van de herfstkleuren.

Later heb ik toch nog een eind gefietst, en nog een aantal mooie foto’s gemaakt. Daar zal ik er straks wat van plaatsen.

15 October, 2009

Valsspelen

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 20:29

Ik heb een appartement op de 17e verdieping. Dat is aardig hoog, maar niet zo hoog als je zou denken! Ze beginnen hier namelijk te tellen bij 1 (dat is dus de begane grond), en er is geen 13e verdieping.

Dit is erg verwarrend als je in de lift staat. Onbewust tel je mee met de piepjes die na elke verdieping klinken, en als je dan opkijkt zie je ineens een heel ander nummer!

Hoogbouw

Hoogbouw

4 October, 2009

The Heat is On

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 20:40

De buitentemperaturen waren de afgelopen week niet om over naar huis te schrijven (al doe ik dat nu toch). Ik hoorde dat gewoonlijk de verwarming in mijn flat pas met Thanksgiving wordt aangezet (dat valt op de tweede maandag van oktober, heb ik net opgezocht), maar afgelopen donderdag was mijn t-shirt warm toen ik het aantrok: het hing boven de verwarming, en die stond dus aan!

Niet dat hij heel warm is (de thermostaat staat op laag), maar dat hoeft ook niet. Er zijn voorlopig genoeg appartementen om het mijne heen om de boel warm te houden. De thermostaat geeft aan dat het net iets onder de 70 graden is. Fahrenheit, wel te verstaan.

Verder is zaterdagmiddag een monteur langsgeweest om TV en internet aan te sluiten! Hij deed netjes zijn schoenen uit (dat schijnt hier de gewoonte te zijn als je ergens op bezoek gaat, heb ik me laten vertellen), en had vrij snel de boel aan de praat.

Ik heb nu toegang tot meer dan honderd zenders, waaronder “The Golf Channel”, een kanaal dat wetsvoorstellen van Ontario laat zien, en een ruime selectie aan home shopping kanalen. De BBC heeft hier, net zoals de overige kanalen, regelmatig een reclameblok (om de paar minuten. The Daily Show, bijvoorbeeld, die 30 minuten duurt, heeft 3 reclameblokken).

Er is ook genoeg sport te zien. IJshockey, natuurlijk (sommige teams hebben hun eigen kanaal, geloof ik), maar ook American football, basketbal, honkbal en nascar racing (elk op een hele sloot verschillende kanalen). Er is ook een Cricket-kanaal, maar daar geeft mijn abonnement geen toegang toe.

Powered by WordPress