Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

22 November, 2009

Bechtel Park

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 20:50

Ik loop wat achter met het bijwerken van mijn weblog… Sorry!

In de week na de vorige foto’s was het weer nogal stormachtig. Er viel zelfs wat natte sneeuw op donderdag 5 november, en grote vlokken ook! Maar het weekend erna was het weer opgeklaard, met een blauwe hemel en aangename temperatuur! Dus ben ik er zowel zaterdag als zondag op uit getrokken. Zaterdag naar Bechtel Park. Ik heb daar best veel dieren gezien, maar het waren haast allemaal honden… er is daar namelijk een afgerasterd terrein waar honden onaangelijnd mogen rondlopen.

Het bos achter dat terrein was dan weer wel de moeite waard. Dankzij de storm waren helaas zo ongeveer alle bladeren van de bomen gevallen. Het zag er ongeveer zo uit:

ca-0060

ca-0062

Deze brug was vrij vreemd:

ca-0186

Aan de andere kant was een niet zo breed, maar regelmatig belopen pad. Dat volgde het stroompje (de Laurel Creek) een tijd, en opeens was het afgelopen! Toegegeven, het eindpunt leverde een mooi plaatje op, maar ik kon het hele eind weer teruglopen!

ca-0129

Hier zijn nog wat foto’s van die dag. Let vooral op de rups. Deze “Woolly Bear Caterpillar” heeft zich niet vergist: hij overwintert als rups, en is dus in de lente als eerste bij de nieuwe blaadjes, waarna hij zich kan verpoppen tot een motje.

4 November, 2009

Herfst

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 21:08

Afgelopen zondag dacht ik nog snel voor het eten een wandeling te maken. Met de wintertijd werd het echter sneller donker dan ik verwacht had. En dat bracht dan weer een aangename verrassing met zich mee! Ik had gelukkig precies de goede spullen bij me (telezoomlens en externe flitser) waardoor de laatste foto in het rijtje hier best goed gelukt is!

Balkonscène

Balkonscène

Gevallen

Gevallen

Boom

Boom

Eekhoorn

Eekhoorn

Uil

Uil

Powered by WordPress