Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

25 March, 2010

Lente?

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 21:46

De vogels denken van wel! Een koppeltje vinken (de “house finch”, die hier schijnbaar veel voorkomt) heeft de voederfles op mijn balkon ontdekt. En de spreeuwen zijn ook terug van weggeweest!

14 March, 2010

Zomertijd!

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 01:07

Nee, wees maar niet bang, je hebt niets vergeten. Jullie mogen nog twee weken, maar hier in Canada gaat vandaag de zomertijd in! Voor twee hele weken is het tijdsverschil tussen Eindhoven en Waterloo slechts 5 uur!

Zelfs het weer lijkt het in de gaten te hebben: afgelopen week hadden we zon, blauwe luchten, en temperaturen (zowel dag als nacht) boven het vriespunt; overdag zelfs boven de 10 graden!

Dit weekend gaat het iets minder van harte: het stormt, met regen en windstoten. Mijn paraplu heeft het niet overleefd, en later op de avond viel er zelfs weer wat (natte) sneeuw. Maar niettemin, de lente is hier!

Hier zijn nog wat foto’s van afgelopen herfst die ik nog niet uitgezocht had. De meeste zijn in de omgeving van de Grand River, het lokale stroompje, genomen.

7 March, 2010

Alarm!

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 12:04

Gisteravond ging het brandalarm af. Ik trok meteen mijn jas aan, zette een muts op, en ging met de trap de 15 verdiepingen naar de begane grond af.

Daar stond de brandweer al. Het bleek loos alarm te zijn. Helaas hadden ze grote moeite om het alarm weer uit te krijgen. Helaas geen foto’s: ik had mijn camera niet mee naar buiten genomen…

Toen het om kwart voor 12 weer begon te loeien, ben ik maar naar Tim Hortons gegaan, de nationale coffeeshop. Nee, hier in Canada serveren die gewoon (niet zo’n heel goede) koffie! Daar heb ik een warme chocolademelk gedronken en wat zitten surfen op het internet. Om half 2 was het weer stil en kon ik eindelijk naar bed.

Powered by WordPress