Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

30 August, 2010

Zwart op wit

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 19:23

Ik heb sinds december ook een camera die nog fotorolletjes gebruikt. Ik had er zwart-wit film in zitten, en heb de foto’s afgelopen zaterdag laten ontwikkelen, afdrukken en scannen (het is tenslotte 2010). Hier is een selectie van beelden van Waterloo, Kitchener en de kloof bij Elora:

En zo eindig ik mijn weblog met een foto van hetzelfde gebouw waarmee ik begonnen ben: het oude stationnetje van Waterloo, dat nu alleen nog voor toerisme gebruikt wordt. Ik hoop jullie snel weer te zien in Nederland, en laat wel weten wanneer het volgende weblog de lucht in gaat!

29 August, 2010

Laatste loodjes

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 16:12

Gisteren (zaterdag) was het weer gewoon te mooi om thuis te blijven, zelfs al is er nog genoeg te doen voordat ik kan vertrekken! Dus heb ik mijn fiets gepakt, mijn fietstassen gevuld (onder meer met lenzen voor mijn camera die ik vervolgens niet gebruikt heb), en ben ik op pad gegaan. Ik was nog niet ten westen van Waterloo geweest, dus dat werd de richting. Ik had een aardig rondje uitgezet van zo’n 30 kilometer, met onderweg een lunch in St. Agatha. En zo gezegd, zo gedaan. De heenweg bleek behoorlijk heuvelachtig te zijn. Achteraf bleek dat ik meer omhoog dan omlaag moet zijn gegaan, want de terugweg van St. Agatha bleek vrijwel ëën lange afdaling! Na afloop heb ik nog even op mijn balkon gezeten met laptop en frappuccino van Starbucks.

Morgen (maandag) is mijn laatste dag op de universiteit, dinsdag wordt mijn appartement geleegd (het verhuurbedrijf haalt de meubels op en een collega die net begint neemt de rest van mijn huisraad over) en breng ik mijn fiets naar de persoon die hem gekocht heeft. Woensdag vlieg ik terug, en donderdag land ik in Nederland!

Ik ga weer snel verder met inpakken, en laat nog wat foto’s van mijn fietstocht hier achter:

28 August, 2010

Mac and Cheese

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 15:51

Afgelopen weken heb ik regelmatig dingen gegeten die al een tijdje in mijn kast stonden (voorraden voor als ik ingesneeuwd zou raken). Veel bonen in tomatensaus dus (ze kennen hier geen verschil tussen witte en bruine bonen). Maar ook dit:

Dit goedje heet “Mac and Cheese,” wat een afkorting is voor Macaroni en Kaas. Dus macaroni in een kaas-achtig sausje. Komt uit een pak (gebruiksaanwijzing: kook de macaroni in water, voeg melk, boter en poedertje toe, roer), smaakt verschrikkelijk. Maar ik moest het toch een keer proberen… Ik heb 2 of 3 happen genomen, en daarna een blik bonen opengemaakt.

26 August, 2010

Afscheid

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 18:38

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En de tijd van gaan komt heel dichtbij nu. Veel van mijn spullen worden pas dinsdag opgehaald, maar nu al ben ik druk aan het opruimen en inpakken. De tien foto’s die boven mijn bank hingen zijn al weg, en vanavond is het tijd om afscheid te nemen van mijn trombone.

Nou ja, “mijn” trombone is het niet echt, ik heb hem sinds december te huur van de lokale muziekwinkel. Ik wilde toch iets met muziek doen terwijl ik hier was, en het leek me leuk om een nieuw instrument te leren spelen. Dat werd dus de trombone. Maar dat viel me nog best tegen! Een trombone is toch een compleet ander instrument dan een trompet, dus veel hulp bood mijn eerdere ervaring niet. Maar na ruim acht maanden kon ik er toch redelijk mee vooruit. Afgelopen maandag nog heb ik samen met mijn docent en een andere leerling van hem gespeeld, en dat ging helemaal niet slecht!

In Nederland ga ik, voorlopig in ieder geval, toch weer de trompet oppakken.

18 August, 2010

Telefoontje

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 18:51

Wees maar gerust, ik ben er nog! Na een weekje Nederland ben ik nu al anderhalve week terug in Canada. Ik heb in die tijd nog niet veel bijzonders gedaan (gewerkt en een zware verkoudheid gehad). Behalve dan dinsdagochtend. Toen heb ik de vroegste bus naar Mississauga (een voorstadje van Toronto) genomen. Die vertrok om 5:43 uur, en zorgde dat ik om 7 uur op mijn bestemming was.

Die bestemming was een winkelcentrum met de naam Square One. De Apple winkel aldaar, om meer precies te zijn. De rij voor die winkel, als je het echt helemaal precies wil weten.

Apple maakt namelijk telefoons. En daar wil ik er eentje van kopen. Helaas kan Apple ze niet aangesleept krijgen, waardoor je ofwel (in Nederland) op een wachtlijst komt, ofwel (in het buitenland) je geluk kunt beproeven bij een Apple Store. Die krijgen namelijk wat meer voorraad dan de rest.

In Canada is de afgelopen weken de gewoonte ontstaan om, uren voor openingstijd, in de rij te gaan staan voor die telefoon. Als er dan die dag toevallig een nieuwe voorraad geleverd wordt, dan wordt die verkocht aan de mensen in de rij. Dat wilde ik dus wel eens proberen! Zo zag de rij er om 7 uur uit:

Een half uur later (gelukkig, ze had ook tot de openingstijd van 10 uur kunnen wachten) kwam de filiaalmanager naar buiten. Ze schreef de namen op van de voorste 10 tot 15 mensen, en sloot de rij achter hun af: ze hadden er nog zo’n 20 van de vorige dag, en er zouden geen nieuwe geleverd worden die dag…

De voorste mensen stonden er schijnbaar al om een uur of 5. Ook wilden de meesten twee telefoons kopen, die waarschijnlijk meteen het Canadese equivalent van Marktplaats.nl op gaan, met een marge van een paar honderd dollar… Een persoon die maandag ook al buiten de boot gevallen was, vertelde dat hij de voorste persoon herkende: die stond er maandag ook al. Apple heeft een limiet van 2 per persoon, maar controleert dat niet van dag tot dag.

Om 8:40 uur stapte ik op de bus terug naar Waterloo. Zonder telefoon. Ik weet niet of ik het nog een keer ga proberen. Zo’n buskaartje is toch weer 25 dollar, en het personeel kan geen voorspellingen doen over leveringen tot ze voor hun neus staan.

Powered by WordPress