Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

5 September, 2009

De eerste twee dagen

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 21:35

De eerste dagen

Ik heb wel eens fijnere reizen gemaakt dan mijn heenreis afgelopen donderdag. Geen grote ergernissen, maar het was voor een groot stuk nogal saai. Zowel in Nederland als in Canada stonden er behoorlijk wat files tussen mijn vertrek- en aankomstpunt. De vlucht zelf was niet bijzonder: het stormde een beetje in Nederland, maar daar was bij het opstijgen niets van te merken. De film die vertoond werd was dusdanig saai dat ik maar weer ben gaan lezen (een boek van Terry Pratchett – een prima manier om de tijd te doden!) Wat me wel erg meeviel was de douane: mijn visum was al kant en klaar in mijn paspoort geniet voordat mijn koffer de bagageband bereikt had!

Toen ik mijn telefoon weer aanzette bleek ik twee voicemail-berichten te hebben. Ik besloot ze toch maar even te beluisteren, en dat was maar goed ook: ze kwamen van het College (een aan de universiteit gelieerde gelegenheid die studenten accommodatie biedt), en vertelden me dat ik na aankomst een bepaald nummer moest bellen. Zo gezegd zo gedaan, en al snel kon ik me in de VIP suite installeren. Deze bestaat uit een woon- en slaapkamer, met in de woonkamer twee fauteuils, een bankstel, een TV, en een bureau met zo’n sjieke bureaulamp met groene glazen kap. De slaapkamer bevat een luxe tweepersoonsbed. Jammer genoeg is het maar voor een paar dagen, en moet ik daarna zelf een appartement gaan inrichten!

Vrijdagochtend werd ik om 4 uur wakker, met dank aan de jetlag. Dat betekende dat ik ruimschoots de tijd had om naar de autoverhuurder te lopen, toch nog een tochtje van een half uur. Afstanden hier zijn altijd groter dan ze op Google Maps lijken. Ze hebben aan ruimte geen gebrek, en haast elke weg is hier tweebaans, met dan nog een ruime strook gras aan beide zijden. Ondanks die breedte mag je bijna nergens langs de kant parkeren. Volgens mij houdt dat verband met het sneeuwschuiven in de winter.

Maar goed, met de auto heb ik wat rondjes gereden om te wennen. Vervolgens heb ik bij Tim Hortons (het Canadese antwoord op Starbucks, zeg maar) een kop koffie gedronken en toen een bankrekening geopend. Niet bij Tim Hortons natuurlijk, maar bij de bank die er vlak bij was. Daarna ben ik naar mijn appartement gegaan om de sleutels op te halen. Ik heb er snel even een kijkje genomen en ben daarna doorgereisd naar de universiteit. Daar heb ik een sleutel voor mijn kantoor gehaald (een kantoor voor mij alleen! Met ramen!), kennis gemaakt met de secretaresse en wat collega’s, en zowaar al wat over wiskunde gesproken. ‘s Avonds ben ik, met twee collega’s en een vrouw (echtgenote van een van de twee) uit eten geweest, en toen sloeg de jetlag toe…

Ook nu, zaterdagavond om 9 uur, ben ik al enorm moe en kan ik mijn ogen nauwelijks open houden. Vandaar dat dit een enigszins saaie opsomming is geworden… Sorry! Later meer over Labour Day Weekend en hoe ik het besteed heb.

2 Comments

  1. Hmmm… Er hoorden ook nog wat foto’s bij dit bericht, maar die verschijnen gek genoeg niet. En ik ben te moe om dat allemaal uit te zoeken, dus die houden jullie tegoed!

    Comment by admin — 5 September, 2009 @ 21:37

  2. Labour Day, zijn de mensen dan vrij (in de V.S. wel, van Canada weet ik het niet)? Dat vind ik nou zo’n vreemde contradictie.

    Comment by Guidje — 7 September, 2009 @ 16:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress