Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

9 December, 2009

Brrr!

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 22:19

De winter had zoiets van “Nu ik er toch ben, laat ik gelijk eens goed van me horen!” En dus woedde er afgelopen nacht, en vandaag overdag, een fikse sneeuwstorm.

Overigens had ik nog niet mijn sneeuwlaarzen aan, maar dat had wel gemoeten! Het was behoorlijk glad hier en daar. Gelukkig waren mijn schoenen nog van voldoende kwaliteit dat ik geen natte sokken heb gekregen.

De sneeuw wordt hier rigoureus te lijf gegaan: tractoren en zelfs bulldozers worden ingezet als sneeuwschuivers. De wegen blijven daardoor, en door het strooien, goed begaanbaar. De voetpaden wat minder, en de fietspaden waren bedolven onder de sneeuw die de sneeuwschuivers opzij geduwd hadden… Ik heb maar de bus genomen.

Overigens, zelfs als er even geen verse sneeuw viel, dan nog werd de sneeuw door de stormachtige wind in het rond geblazen!

2 Comments

 1. Hoi Stefan!

  Nou, dat ziet er frisjes uit!… Een heel verschil met Australië, ik had zaterdag bij thuiskomst ook flink ‘climate shock’ te pakken.
  Maar in Oz heb ik genoten, het was lekker warm, nog veel in bloei en heerlijk relaxed. Zelfs zo, dat ik bij het zwemmen in Callala Bay ineens (bijna) op een dolfijn stuitte!… Hij door zomaar 10 meter voor me op, en natuurlijk had ik mijn camera niet bij me zo in het water. Maar wel kicken!
  Als je wilt kan ik je nog wel een paar foto’s mailen. Heb je m’n kaart inmiddels al gekregen?…

  Groetjes,
  Frances

  Comment by Frances — 10 December, 2009 @ 13:59

 2. Jij liever dan ik, met die bergen sneeuw. Wel jammer dat je nou niet kunt fietsen, maar ik weet ook dat fietsen met sneeuw nogal gevaarlijk kan zijn (begin dit jaar hard onderuit gegaan). Hier begint het misschien volgende week te sneeuwen. Brrrr, ik heb het zo níet op dat ijskoude weer. Ik wil naar Australië! 😉

  Comment by Guidje — 10 December, 2009 @ 15:32

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress