Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

17 January, 2010

Wright.

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 20:14

Dayton, Ohio, was de locatie van de werkplaats van de gebroeders Wright, die een cruciale rol gespeeld hebben bij de ontwikkeling van de luchtvaart.

ca-3113

Het is dan ook niet vreemd dat Dayton de thuishaven is van het National Museum of the United States Air Force. Drie grote hangars gevuld met de geschiedenis van de militaire luchtvaart, van de Eerste Wereldoorlog via de Bockscar, die de atoombom op Nagasaki heeft gedropt, via een B-52 bommenwerper (gigantisch!) tot de modernere Stealth toestellen. Ook hebben ze een uitgebreide collectie bommen en raketten. De hal met toestellen van voor de Tweede Wereldoorlog was fascinerend; naarmate de toestellen moderner werden, werd het steeds duidelijker hoeveel schade deze toestellen kunnen aanrichten, en werd het enigszins deprimerend. Verschillende vliegtuigen, maar ook bomberjacks hebben turflijsten van neergehaalde vliegtuigen of afgeworpen bommen.

Wat ik in Dayton te zoeken heb? Ik ben op werkbezoek bij twee collega’s aan de Wright State University.

ca-3038

2 Comments

  1. Is dat houten vliegtuig het originele exemplaar waarmee Orville en Wilbur Wright hun eerste vlucht maakten? Dat zou wel heel stoer zijn!

    Comment by Guidje — 20 January, 2010 @ 06:17

  2. Nee, die staat in het Smithsonian, in Washington.

    Comment by Stefan — 22 January, 2010 @ 12:10

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress