Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

2 April, 2010

Een weekend Kentucky

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 18:02

Je werk kan je soms naar onverwachte plaatsen brengen. Afgelopen weekend was Kentucky zo’n plaats. En dat was een aangename verrassing!

In Canada begon de dag vroeg (om half 5 werd ik door een taxibusje opgehaald. Nog twee andere reizigers waren zo gek om op dat uur hun reis te beginnen). Het weer was niet slecht. Een aantal graden boven nul, en droog. De controles op het vliegveld van Toronto waren geen pretje. Voor een deel kwam dat omdat je al op dat vliegveld door de Amerikaanse douane gaat. Er stonden lange rijen (dit was rond half 7 ‘s ochtends), mijn handbagage werd zowat helemaal uitgepakt, en er werd met kleine doekjes over mijn spullen gewreven (en over mijn handen, die ik daarvoor eerst in mijn zakken moest steken), waarna die doekjes in een machine werden geanalyseerd. De eerste keer dat ik zoiets zag was in Shanghai, niet lang na de Olympische Spelen van 2008.

Eenmaal in de lucht (in een klein propellervliegtuig dat plaats bood aan zo’n 50 passagiers) schrok ik: Ohio was helemaal wit van de sneeuw!

Vanaf Columbus zou ik verder met de auto reizen. Gelukkig waren de wegen goed schoon, en al snel liet ik de sneeuw achter me, want in Kentucky was het duidelijk al een paar weken lente! De lucht was blauw, het gras was groen (niet blauw, ondanks de naam “bluegrass state”) en er stonden al wat bloemen in bloei! De autorit naar Lexington was dus erg aangenaam. De kleur van mijn huurauto was ook al heel toepasselijk!4 teveel…

Vervolgens een druk maar erg geslaagd weekend met veel wiskundige voordrachten, en toen weer naar huis. Op de terugweg was het weer minder mooi, dus het was ook geen ramp om weer naar huis te gaan. Het vliegtuig was al snel boven de wolken, en van daaruit konden we genieten van een prachtige zonsondergang:

Het weer in Waterloo is overigens ook belachelijk goed geweest afgelopen week: gisteren en vandaag is de temperatuur meer dan 25 graden. Boven nul! Het is schijnbaar voor het eerst in de geschiedenis dat er hier totaal geen sneeuw gevallen is in maart!

Hier zijn nog wat extra foto’s van mijn reis:

6 Comments

 1. Ziet er mooi uit Stefan. En goed om weer bij te leren dat Kentucky bekend staat als de ‘bluegrass state.’ Ik neem dan toch aan dat je daar heel wat O Brother, Where Art Thou-achtige honky tonk gitaarmuziek hebt gehoord? Die luchtfoto van die stad is erg gaaf. Welke plaats is het? Het lijkt me aan het ‘grid pattern’ te zien een stad met een hoog Invercargill gehalte. 😉

  Hier zeker geen 25 graden, de afgelopen dagen vooral veel wind en regen en een schamele tien graden. Morgen schijnt het beter te worden. Ik hoop het, kan ik lekker een eindje gaan fietsen, zo op Tweede Paasdag.

  Comment by Guidje — 4 April, 2010 @ 17:32

 2. Helaas heb ik geen kans gehad om naar Bluegrass-muziek te luisteren. Trouwens, nog een quizvraag (die tijdens een van de voordrachten werd gesteld. Een Nieuw-Zeelander wist het antwoord). Wat hebben Kentucky, Massachusetts, Pennsylvania en Virginia gemeenschappelijk?

  De luchtfoto is van Toronto. En dat “grid pattern” is vrij algemeen op dit continent… als er geen heuvels of bergen in de weg staan, dan zijn de grotere wegen al snel op die manier ingedeeld. Hoewel… in Waterloo zijn er minstens 2 kruisingen van Weber Street en King Street, straten die grotendeels parallel lijken te lopen.

  Comment by Stefan — 4 April, 2010 @ 18:02

 3. Inderdaad, veel steden in de ‘nieuwe wereld’ hebben een ‘grid pattern.’

  Moet even denken over jouw raadsel, maar zou het kunnen zijn dat in alle vier de staten een Lexington ligt (alhoewel het er volgens de wikipedia nog veel meer zijn)? Maar belangrijker nog, weet jij inmiddels welke bloem er afgebeeld staat op de vlag van Québec?

  Comment by Guidje — 5 April, 2010 @ 11:34

 4. Damn, heb niet goed gekeken, er ligt geen Lexington in Pennsylvania. :-(

  Comment by Guidje — 5 April, 2010 @ 11:35

 5. Aha, even doorklikken en ik weet het: ze behoorden/behoren allemaal tot de Commonwealths. :-)

  Comment by Guidje — 5 April, 2010 @ 11:36

 6. Meer precies: ze noemen zich een commonwealth. En Quebec heeft natuurlijk de Franse Lelie, die eigenlijk een iris is, op de vlag!

  Comment by Stefan — 5 April, 2010 @ 20:51

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress