Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

26 April, 2010

Vogeltjes en bloempjes

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 22:21

De afgelopen weken heb ik veel vogels op de foto kunnen zetten. Hier zijn er weer een stel, voor het grootste deel genomen in Waterloo Park en Victoria Park in Kitchener. Ook aan bloesem en bloemen ontbreekt het hier niet!

Frances, de roofvogel die hier tussen staat is dezelfde vogel die jeuk had in mijn vorige blog.

5 Comments

 1. Prachtig!

  Comment by Rita — 27 April, 2010 @ 05:08

 2. Okee Stefan, hier kan ik iets mee. Dacht al vagelijk te zien (vleugels, staart) dat het om een roofvogel ging, maar nu pak ik er de vogelgids bij.
  En die bluejay (of zoiets) is ook prachtig – en die bloesem!…

  Groeten,
  Frances

  Comment by Frances — 27 April, 2010 @ 06:39

 3. Hoi Stefan,
  Ik heb wat ornithologisch onderzoek verricht, en ik ben tot de slotsom gekomen dat je hier een Geervalk hebt gefotografeerd (Latijn: Falco Rusticolus, Engels: Gyrfalcon). Dit is een arctische/subarctische roofvogel, iets kleiner dan een buizerd (moeilijk te zien op de foto, maar okee….) en het is toevallig ook de ‘officiĆ«le’ vogel van de Northwestern Territories van Canada. Maar ik neem aan dat-ie zich daarbij enige geografische vrijheid veroorlooft… Dus: mooie foto’s van een ‘belangrijke’ vogel!
  Groeten,
  Frances

  Comment by Frances — 3 May, 2010 @ 08:15

 4. Hmmm. Ik ben niet overtuigd. De “locals” mikken op de roodstaartbuizerd (red-tailed hawk). Een probleem is dat die van mij geen rode staart heeft, maar de rest van het verenkleed suggereert dat hij nog niet volwassen is, en wellicht komt die rode staart ook pas later.

  Oh wacht, National Geographic schrijft dat de rode staart niet bij alle ondersoorten voorkomt:

  http://animals.nationalgeographic.com/animals/birds/red-tailed-hawk.html

  Bovendien is de red-tailed hawk de meest voorkomende roofvogel hier, dus als je er zomaar eentje tegenkomt in het park, vlakbij de kinderboerderij, dan zal het er wel zo eentje zijn…

  Comment by Stefan — 3 May, 2010 @ 09:20

 5. Hoi Stefan,
  De locals weten het doorgaans het beste, dus ik buig het amateurornithologenhoofd. Nederig. Maar het blijft een mooie foto(serie) – en je leert altijd weer wat bij!

  In afwachting van de volgende reeks natuurfoto’s,
  Frances

  Comment by Frances — 4 May, 2010 @ 11:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress