Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

27 May, 2010

Dertig

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 22:25

Afgelopen maandag had ik vrij! Niet omdat het tweede pinksterdag was (ze doen hier niet zo aan “tweede” feestdagen), maar omdat het Victoria Day was – Konginnedag, zeg maar.

Ik kwam daar pas laat achter, dus ik had niet echt plannen gemaakt. Uiteindelijk besloot ik om te gaan fietsen, en wel naar het dorpje St. Jacobs dat een kleine 8 kilometer ten noorden van Waterloo ligt. Natuurlijk kon ik het niet laten om nog een stuk verder te fietsen, maar dat viel tegen! Ten noorden en westen van St. Jacobs bevind je je midden tussen de velden. Geen beschutting te bekennen! En dat was een probleem, want het was die dag zo’n 30 graden Celcius. Ik ben dan ook behoorlijk verbrand op mijn armen en in mijn gezicht.

Ik had dat totaal niet verwacht: het was pas de eerste dag waarop ik zonder jas kon fietsen. Afgelopen week hielden die temperaturen aan, en komend weekend blijft het ook extreem warm. Ik zal daarom snel wat zonnebrandcrème kopen, en wellicht een korte broek. Overigens gaan die temperaturen ook nog eens gepaard met een hoge luchtvochtigheid. Geen pretje dus.

Overigens heb ik ook mijn eerste twee muggebulten opgelopen. Een op mijn elleboog en een vervelende in mijn gezicht, net boven het pootje van mijn bril…

1 Comment

  1. Die foto linksboven zou zo uit een schilderij van Grandma Moses kunnen komen:

    http://www.capradio.org/wwwdata/resources/images/6664.jpg

    Of deze:

    http://farm1.static.flickr.com/219/456733300_cad51ecfdb_o.jpg

    Comment by Guidje — 5 June, 2010 @ 11:46

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress