Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

6 June, 2010

Markt

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 22:42

Vorig weekeinde ben ik naar de markt gegaan, en wel St. Jacobs Farmers Market. St. Jacobs is een gezellig klein plaatsje iets ten noorden van Waterloo, waar ik ondertussen twee keer naartoe gefietst ben. De markt ligt een stuk dichter bij Waterloo (al is het volgens mij niet meer in de stad). Het is voor het grootste deel vergelijkbaar met een weekmarkt hier, maar er zijn ook overdekte gedeelten waar van alles verkocht wordt. Deels zal dit zijn om ook in de winter de boel op gang te houden, deels omdat ze hier toch ruimte zat hebben om zo’n hallen te bouwen.

Bijzonder is wel dat ook de Mennonieten naar de markt komen, onder meer om hun producten te verkopen. Mennonieten houden vast aan tradities en zijn huiverig voor nieuwe technologie. Ze komen dan ook naar de markt met paard en wagen. De wagen is een zwarte, overdekte buggy. Ze dragen traditionele kleding (de vrouwen jurken en hoofdkapjes, de mannen hebben vaak een ringbaard en strohoed). Op de terugweg, in Waterloo, zag ik zo’n buggy het terrein van een benzinepomp oprijden. Benieuwd wat ze daar van plan waren…

Op de markt heb ik voor het eerst in maanden weer Nederlands “in het wild” gehoord. Gewoonlijk komt al het Nederlands dat ik hoor uit de computer. En aan sommige kramen te zien komen er wel vaker Nederlanders naar die markt!

Ik heb daar groente en fruit gekocht. Veel te veel, natuurlijk, en na een week heb ik helaas de laatste perziken moeten weggooien.

1 Comment

  1. Hoi Stefan,
    Leuk, zo’n markt!… In de zomer logeer ik vaak een weekje bij vrienden die een huisje in Frankrijk hebben en eens in de maand is daar ook zo’n boerenmarkt. Lekkere streekproducten! En ik denk dat ik weet wat die Mennonieten bij de benzinepomp gingen doen… Ik heb weleens gehoord dat de Amish (een soortgelijke beweging) een enkele keer van de telefoon gebruik (mogen) maken (familietoestand of zo) en aangezien ze zelf geen telefoon hebben (al dan niet mobiel) kan dat bij het benzinestation.
    Groeten,
    Frances

    Comment by Frances — 7 June, 2010 @ 05:27

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress