Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

27 June, 2010

Austin, Texas, y’all!

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 18:47

Ik ben alweer ruim een week terug uit Texas, dus laat ik er maar eens wat over vertellen! Ik was in Austin voor een conferentie. Na de conferentie ben ik nog anderhalve dag gebleven om wat rond te kijken, samen met een paar AIO’s uit Waterloo.

Austin is de minst Texaanse stad in Texas. De stad oogt modern met hoogbouw met veel glas. Austin staat bekend als goede plek om live muziek te beluisteren. Zoals we uitgevonden hebben is het daarbij wel belangrijk dat je weet waar je moet zoeken. 6th Street staat vol met café’s en clubs (zoiets als het Stratumseind, maar dan veel breder), en een groot deel daarvan heeft – ook op doordeweekse dagen – live muziek te bieden. De kwaliteit is, door dit grote aanbod, niet altijd even goed en we hebben geen geluk gehad met onze keuzes.

Een van de bruggen vlakbij het hotel is bijzonder. Deze brug is namelijk de woonplaats van een slordige 750.000 vleermuizen! Elke avond bij het invallen van de duisternis vliegen ze massaal uit om ‘s nachts vele tonnen aan insecten op te eten. Op de brug en langs de waterkant staat een flink publiek te wachten tot de wolken aan vleermuizen tevoorschijn komen. Helaas was het niet de optimale tijd van het jaar: de vleermuizen waren zwanger en kwamen pas later, en in kleinere groepen tevoorschijn. Met behulp van mijn flits heb ik er toch een stel op de foto kunnen zetten, maar dat was niet eenvoudig.

Op vrijdag wilden we het Capitool bezoeken, waar de regering van Texas zit, en waar Bush een aantal jaren gouverneur was. Helaas mochten we er niet in: bommelding. Als alternatief zijn we toen maar naar het Texas State History Museum gegaan, waar de geschiedenis van Texas uiteen werd gezet. In een notedop: Texas is een tijd lang provincie van Mexico geweest, is in die periode systematisch gekoloniseerd, vaak ten koste van de oorspronkelijke bewoners. Ontevreden met de Mexicaanse regering (zoals, bijvoorbeeld, het verbod op slavernij) kwam er een opstand, en gedurende 10 jaar was Texas een republiek. Nederland was één van de handvol van landen die Texas ooit als republiek erkend hebben. Maar ze konden het alleen niet af, en besloten deel uit te gaan maken van de Verenigde Staten. Niet lang daarna raakte het verwikkeld in de Amerikaanse Burgeroorlog. In 1901 werd er voor het eerst olie gevonden.

Op zaterdagochtend hebben we langs de rivier gewandeld. Het pad was redelijk schaduwrijk, dus dat was nog wel te doen. Want het was warm in Austin: 35 graden Celcius, elke dag, met een redelijk hoge luchtvochtigheid. Als je ergens binnen kwam kon je vervolgens een vest aantrekken, want de airco’s staan erg koel afgesteld.

De taxichauffeur die ons naar het vliegveld bracht was bijzonder. Hij lachte heel hard en net iets te lang over zijn grappen en had zijn taxi met kerstlichtjes versierd…

2 Comments

  1. Dat zijn prachtige foto’s, Stefan!

    Comment by Rita — 28 June, 2010 @ 09:43

  2. Ha Stefan, wat een leuke foto’s! Die vleermuizen komen me bekend voor – ik heb ooit opnamen gezien van hun ‘exodus’ uit Carlsbad Caverns (ook in Texas) – die duurt uuuuuren! En vorig jaar in Australië kwamen de ‘fruit bats’ ook tegen zonsondergang vanuit de Botanical Gardens richting Sydney Harbour Bridge en verder. Een heel apart gezicht!
    Groeten, Frances

    Comment by Frances — 28 June, 2010 @ 12:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress