Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

20 September, 2009

Wat heeft Stefan de afgelopen anderhalve week allemaal uitgespookt?

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 21:32

Mijn eerste weekend is vooral besteed aan winkelen. Schoonmaakspullen, eetgerei, een bed, beddengoed, strijkplank, wasmand, noem maar op.

De week erna ben ik overdag op de universiteit geweest, bezig met kennismaken en wennen, het voorbereiden van mijn lessen, en onderzoek. Ik ben ook nog twee keer op pad geweest, een keer voor het Canadese equivalent van een sofinummer, en een keer om me aan te melden voor de verplichte ziektekostenverzekering. Beide met niet zo heel veel succes. Bij de eerste moesten de gegevens op mijn visum gebruikt worden voor de aanvraag. Maar daar stonden niet al mijn voornamen op: alleen mijn eerste voornaam en de tweede op de laatste letter na. Bovendien was de voorlaatste letter over een lijn heen gedrukt, en de mevrouw daar vond dat het toch echt als een “L” eruit zag, terwijl het gewoon een “U” is. Nu is de aanvraag naar het hoofdkantoor of zoiets, waar ze het over een paar weken wel rechtgetrokken zullen hebben.

De ziektekostenverzekering ging ook mis: omdat er wel eens Amerikanen wat gezondheidszorg komen “lenen”, zijn er vrij stricte eisen om aan te tonen dat je toch echt in Canada woont. Een van die eisen is een officieel document (brief van een bank of zo) dat aan jou geadresseerd is, zodat ze weten dat je echt daar woont. En die had ik niet…

Dinsdagochtend werden de meubels en het bed bezorgd, en op woensdagavond heb ik eindelijk de badkamer schoongemaakt zodat ik donderdag voor het eerst in mijn appartement kon slapen! Het duurde nog een paar dagen tot ook de keuken schoon was, want het is best uitputtend, in een nieuw land gaan wonen.

Het tweede weekend heb ik op zaterdagochtend nog allerlei boodschappen gedaan (belangrijkste aankoop: een douchegordijn, want na elke keer douchen stond de badkamer blank). ‘s Middags om half 4 moest de auto ingeleverd worden, en dat heb ik gehaald (op de minuut precies!). Vanaf die dag alles te voet gedaan.

De week erna stond in het teken van de eerste colleges! Dat is toch een heel andere ervaring dan een voordracht geven over je eigen werk: je moet nu echt kennis overdragen aan studenten, dus je moet heel erg precies en heel erg goed voorbereid zijn. Ook is het lastig om een zaal met 50 studenten enthousiast te maken over je onderwerp, en om ze aan te zetten tot nadenken over een onderwerp.

Het eerste college was (naar mijn gevoel) matig, het tweede heel aardig, en het derde zat zo’n beetje tussen de eerste twee in.

Verder was er op dinsdagavond een ontmoeting van de fotografie-club van de universiteit, en op woensdagavond was er bezoek van mijn neef Danny en zijn vrouw Cristy, die een paar weken in de omgeving op vakantie zijn (nou ja, ze zijn begonnen in Boston, hebben Toronto bezocht, en zijn ondertussen al in New York beland).

Vrijdag ben ik met collega’s uit eten geweest, en dit weekend heb ik een fiets gekocht! Maar daarover meer in een volgend bericht.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress