Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

26 September, 2009

Fiets

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 14:24

Het valt niet mee om in Canada een fiets te kopen. Tenminste, een goede fiets. De meeste fietsen hier zijn mountainbikes, en ze komen zonder bel, verlichting, spatborden, bagagedrager en kettingkast. Die kun je er allemaal los bijkopen, maar dan is er nog een probleem: de meeste fietsen zijn te laag voor mij!

Na een dag zoeken naar tweedehands fietsen belandde ik uiteindelijk bij Canadian Tire, een winkel waar ik veel van mijn spullen gekocht heb. Voor 200 dollar hadden ze er een fiets met alles erop en eraan: spatborden en bagagedrager! Het was wel een vouwfiets. Na een rondje door de winkel besloot ik dat hij ermee door kon, en heb ik hem gekocht.

Was me dat even een vergissing! De fiets was toch lager dan verwacht, en pas op de fiets merk je dat Waterloo toch niet helemaal vlak is. Deze vouwfiets kan daar helemaal niet mee overweg! Tenslotte zijn ze dat hier niet gewend, en toen ik door de straten fietste merkte ik dat ik nogal werd nagekeken…

Zaterdag dus terug naar de winkel. Gelukkig kon ik de fiets nog inruilen, en mijn nieuwe fiets heeft ook spatborden, maar heeft wielen van normaal formaat. En er zat een bekerhouder aan het stuur!

Ondertussen heb ik de bekerhouder verwijderd, een bagagedrager gemonteerd (die verkopen ze los. Hij is wel erg klein), en verlichting en een bel gemonteerd. Ik denk dat ik nog een ander voorlicht ga kopen: deze heeft een halogeenlamp aan boord en werkt op 4 AA batterijen. Het eerste setje batterijen is al leeg!

Het slot dat ik erbij heb heeft een ingebouwd alarm! Dat gaat loeien zodra je het probeert door te knippen.

2 Comments

 1. Als je Burn After Reading al hebt gezien, daar zit nog een leuke verwijzing in naar het fietsmerk Schwinn (even gecopy/paste van imdb.com). Het is sowieso een heel erg leuke film:

  Osbourne Cox: If you ever carried out your proposed threat you would experience such a shitstorm of consequences my friend your empty little head would be spinning faster than the wheels of your Schwinn bicycle back there.
  Chad Feldheimer: Y-you think that’s a Schwinn?

  Comment by Guidje — 27 September, 2009 @ 08:31

 2. Hoi Stefan,

  EEN BEKERHOUDER OP EEN FIETS??? Nou heb ik het allemaal wel zo’n beetje meegemaakt. En ik maar denken dat ze alleen in de USA zo maf zijn. Bill Bryson heeft een keer een kostelijk artikel gewijd aan de hoeveelheid ‘cupholders’ in de gemiddelde Amerikaanse auto… Lachuh!
  Maar – het ziet er wel uit als een coole fiets, die van jou. En dat luchtalarm tegen fietsendieven is helemaal toppie!

  Groeten,
  Frances

  Comment by Frances — 28 September, 2009 @ 14:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress