Nieuwe auto

Trouwe lezers weten dat ik tot nu toe geen auto had in Amerika, en wanneer dat nodig was een WeCar huurde. De laatste tijd merkte ik dat ik dat steeds vaker ging doen, en bovendien was het vervelend als alle auto’s al gereserveerd waren, of je reservering kon niet verlengd worden. Vandaar dat het tijd werd om mijn eigen autootje aan te schaffen!

Nee, dat is hem niet

 

Ik wilde iets echt Amerikaans, dus een Mini is het niet geworden.

Beetje grote wielen voor een mini usa-9255

 

Dat ziet er al wat serieuzer uit. En wat is het dan voor auto?

usa-9256

 

Precies! Een Jeep. Om precies te zijn een Jeep Wrangler Sahara uit 2008 (overigens wel gekocht bij een Mini-dealer). Hij is zwart. Op bovenstaande foto is hij al wat vies vanwege het strooizout…

Hij rijdt erg fijn. Het voelt bijna aan alsof je in een vrachtwagen zit, maar hij is wel heel wendbaar. Handgeschakeld (dat zie je hier in Amerika niet vaak bij andere auto’s dan Jeeps) met 6 versnellingen, en 4-wheel drive voor als ik vast kom te zitten in de sneeuw of sloot. In de zomer kan het dak eraf!

Één reactie op “Nieuwe auto

  1. VERY cool car! Mijn vriendin Monica uit Durango zweert ook bij Jeep, zij heeft een groene Defender. Rij voorzichtig!

Reacties zijn gesloten.