Mississippi en Memphis

Vorige week was mijn eerste conferentie sinds mijn verloving. Ik vloog naar Memphis (Tennessee) en reed van daaruit per huurauto naar Oxford (Mississippi). De huurauto kostte minder voor 3 dagen dan een enkeltje per taxibus…

In Mississippi was het koud! Rond het vriespunt, met af en toe wat lichte sneeuw. Er waren wat vroege bloemen te zien, maar die zouden zomaar geplant kunnen zijn in plaats van spontaan opgekomen. Het conferentieprogramma was goed gevuld, dus ik heb weinig foto’s gemaakt. Hier is er eentje van de weg terug van Oxford naar Memphis. Het is er erg dunbevolkt. Op de heenweg, in het donker, zag ik langs de kant van de weg een hond (denk ik) en wat kleine herten. Op de terugweg veel roofvogels in de lucht.

usa-9479

 

Op zondag had ik nog wat tijd over, die ik in Memphis doorgebracht heb. Wat doe je daar? Ten eerste barbecue eten (Memphis-style, ze zijn er trots op, en terecht).

usa-9486

 

Ten tweede, een bezoek aan Graceland, het huis en landgoed waar Elvis Presley met ouders woonde en nu begraven is. Het huis is nog volledig ingericht zoals het destijds was, met erachter een grote hal met alle gouden platen, en buiten in de “meditation garden” liggen de graven, rond een vijvertje.

Als je meer tijd hebt dan ik, kun je nog twee musea bezoeken: een met de auto’s van Elvis, en je kunt zijn privĂ©-vliegtuig, de Lisa Marie, bezichtigen. Tenslotte kun je overnachten in het Heartbreak Hotel.

De omgeving, de Elvis Boulevard, is duidelijk een arme buurt. Wat tweedehands autozaken, een ongedierteverdelger, een paar zaken met tweedehands spullen, en op de weg talloze auto’s die in New Jersey al 10 tot 20 jaar niet meer rondrijden.