Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

16 December, 2009

Heen Neen

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 19:07

2179909780_c263ed2455

Vandaag heb ik (eindelijk) mijn vaccinatie tegen de Mexicaanse griep gehaald (die hier nog gewoon Swine Flu heet, of H1N1). Gewoonlijk zou ik dat niet doen: een paar dagen ziek is geen ramp, maar nu wil ik over een weekje toch wel heel graag naar huis vliegen, en in januari heb ik ook al een werkbezoek gepland staan…

Tot dusver voelt het aan als een beetje spierpijn in mijn arm, verder niets.

Verder ligt er nog altijd sneeuw. Gisteren is er opnieuw een paar centimeter gevallen, en ook vandaag dwarrelt het nog regelmatig!

13 December, 2009

Florence

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 00:24

Als je in Europa op dezelfde breedtegraad zit als Waterloo, dan kom je uit in Florence. Helaas heeft Waterloo geen profijt van de Golfstroom…

ca-1426

Gisteren, zaterdag, was de eerste dag sinds dinsdag dat het niet gesneeuwd heeft… het was zelfs een mooie dag, met een blauwe hemel en met zon! Ik heb dan ook, op weg naar de bakker en supermarkt, best wat foto’s kunnen maken! De boodschappen heb ik trouwens te voet gedaan: fietsen kan niet meer. De grotere wegen zijn wel sneeuwvrij gemaakt, maar niet tot aan de rand, en dat is nu juist waar je als fietser zou moeten rijden… en op de binnenwegen is het gewoon ronduit glad.

9 December, 2009

Brrr!

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 22:19

De winter had zoiets van “Nu ik er toch ben, laat ik gelijk eens goed van me horen!” En dus woedde er afgelopen nacht, en vandaag overdag, een fikse sneeuwstorm.

Overigens had ik nog niet mijn sneeuwlaarzen aan, maar dat had wel gemoeten! Het was behoorlijk glad hier en daar. Gelukkig waren mijn schoenen nog van voldoende kwaliteit dat ik geen natte sokken heb gekregen.

De sneeuw wordt hier rigoureus te lijf gegaan: tractoren en zelfs bulldozers worden ingezet als sneeuwschuivers. De wegen blijven daardoor, en door het strooien, goed begaanbaar. De voetpaden wat minder, en de fietspaden waren bedolven onder de sneeuw die de sneeuwschuivers opzij geduwd hadden… Ik heb maar de bus genomen.

Overigens, zelfs als er even geen verse sneeuw viel, dan nog werd de sneeuw door de stormachtige wind in het rond geblazen!

8 December, 2009

This just in!

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 22:01

We onderbreken deze uitzending voor het volgende bericht:

In de nacht van 7 op 8 december heeft in Waterloo het volgende plaatsgevonden:

Sneeuw!

Sneeuw!

Powered by WordPress