Stefan aan de onderkant van de wereld Verhalen en foto’s vanuit Nieuw-Zeeland

13 November, 2008

Kapiti Island

Filed under: Uncategorized — admin @ 10:42 pm

Dit eiland ligt voor de kust, ongeveer een uur rijden vanuit Wellington. Per dag worden er maximaal 50 mensen opgelaten, die eerst hun tas moeten controleren op de aanwezigheid van “pests” (denk aan muizen en zo, die er per ongeluk in gekropen kunnen zijn). Alle rommel moet je zelf weer van het eiland meenemen, want het is eerst en vooral een eiland voor vogels.

Er werd vanuit de wiskunde-faculteit een uitstapje naar dit eiland georganiseerd, en daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen! De dag begon niet al te best: een druilerige regen, en laaghangende wolken die het eiland verborgen hielden. Tijdens de korte wandeling van de aanlegplek van de boot naar de overkapping waar we ons (verplichte!) welkomstpraatje kregen liepen we vrijwel letterlijk door een regenwolk heen. Ik ben zelden in zo’n korte tijd zo nat geworden.

Na het praatje was het, vreemd genoeg, droog geworden, en dat is het de rest van de dag gebleven! In het bos hingen wel flarden mist en was de luchtvochtigheid erg hoog, maar verder was het een hele fijne dag.

1 Comment

  1. Je hebt weer prachtige foto’s gemaakt, Stefan! We wensen je verder nog twee heel fijne weken toe in Nieuw Zeeland!

    Heel veel groetjes van je vader en moeder.

    Comment by Rita — 14 November, 2008 @ 10:22 pm

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress