Stefan aan de onderkant van de wereld Verhalen en foto’s vanuit Nieuw-Zeeland

29 September, 2008

Zomertijd!

Filed under: Uncategorized — admin @ 9:15 am

Vanmorgen werd ik wakker van mijn wekker (regelmatig is het de glasbak die buiten, recht onder mijn raam, geleegd wordt, die het ‘m doet). Ik zette de TV aan om het nieuws te bekijken, en er klopte iets niet… Het was op TV al een uur later!

Blijkt dat van zaterdag op zondag de zomertijd is ingegaan… Ik was een complete dag doorgekomen zonder dat te merken! Achteraf gezien verklaart dat waarom de bus een kwartier later kwam dan verwacht. Die bewuste bus bracht me trouwens van Island Bay terug naar het centrum, maar daarover schrijf ik een andere keer.

Met de zomertijd is het tijdsverschil met Nederland opgelopen tot 11 uur (het was 10 uur). En als jullie over een maand naar wintertijd overschakelen, wordt het zelfs 12 uur! Dat laatste maakt het omrekenen wel weer makkelijk. Ik heb hier mijn telefoon en mijn laptop nog op Nederlandse tijd staan; mijn horloge en wekker geven de Nieuw-Zeelandse tijd weer.

Als je naar buiten kijkt, dan is het nog niet echt tijd voor zomer. Gisteren wel, toen was het heerlijk zonnig langs de kust, maar vandaag ziet het er meer uit als een herfststorm!

1 Comment

  1. Hoi broertje!!!

    Lekker om de zomer weer in te gaan! hier is het langzaam aan steeds kouder aan het worden. Ik heb mijn winterjas al tevoorschijn gehaald. Gelukkig heb je het naar je zin daar! Met ons en de hondjes gaat alles ook goed! Jammer dat je onze nieuwe aanwinst net niet hebt kunnen meemaken. Veel succes nog daar!

    Groeten Marcel!

    Comment by Marcel en Marjolein — 3 October, 2008 @ 8:01 pm

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress