Stefan aan de onderkant van de wereld Verhalen en foto’s vanuit Nieuw-Zeeland

5 October, 2008

Evans Bay en Mount Victoria

Filed under: Uncategorized — admin @ 4:35 am

Op de eerste zaterdag was ik, vanwege de jetlag, erg vroeg wakker. En dus stond ik om 8 uur ‘s ochtends buiten voor wat een lange wandeling zou worden.

Het centrum van Wellington is omringd door heuvels. Een aantal daarvan, de “Town Belt”, is bewust groen gelaten, al door de eerste kolonisten. Dat maakt Wellington tot een stad waar je heerlijk kunt wandelen. Wellington is gebouwd in een grote baai, met een aantal verschillende inhammen. Ik ben naar Evans Bay gelopen, en daarna langs het water terug naar de haven. Dat klinkt een stuk gemakkelijker dan het is: omdat de Town Belt tussen mijn apartement en Evans Bay ligt, kwam er toch nog aardig wat klimwerk bij kijken.

In de haven heb ik geluncht (vis, natuurlijk!), en omdat het toen nog erg vroeg was, besloot ik om Mount Victoria te beklimmen (196 meter hoog). Bovenop staat een uitkijk-platform waar je een mooi overzicht hebt over de stad en het omliggende land. Tenslotte terug naar mijn apartement.

Misschien was dit allemaal een beetje teveel van het goede. De laatste paar straten terug naar huis waren erg lang, en ik liep niet meer zo heel snel. Maar het was een prachtige wandeling, met prachtig weer, en dus meer dan de moeite waard!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress