Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

7 September, 2009

Grote schoonmaak

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 20:43

Op het eerste gezicht was mijn appartement redelijk schoon. Maar toen ik begon met schoonmaken kwam ik toch nog behoorlijk wat smeerboel tegen. Bovenkanten van deuren, plinten, rails van de schuifdeuren van de inbouwkasten… overal kwam de schoonmaakdoek zwart van terug. Hier een top-3 van smerigheden.

3. De deurpost van de buitendeur is in geen jaren afgedaan. Dikke lagen zwarte troep, waarschijnlijk mede dankzij het luchtrooster dat tegenover de deur staat te blazen. Het ziet er zelfs naar uit of er over het vuil heen geschilderd is!

2. Toen ik de lade van het fornuis eruit trok, doemde een schouwspel op van etensresten en ander vuil (waaronder een deksel van een milkshake of zo).

1. Een van de inbouwkasten is als hok voor een of ander huisdier gebruikt. Een eekhoorn wellicht? Gele vlekken, voederkorrels tussen de spleten, en een ingebeten vlek op de vloer eronder. Volgens mij mocht het beest vrij rondlopen en -poepen: in een aantal hoeken kwam ik zwarte vlekken tegen die pas met hard schrobben verdwenen.

Voor ik de voederkorrels tegenkwam had ik, uit voorzorg, vast wat muizenklemmen gezet (met pindakaas, op aanraden van de verkoper), want ik was toch wel ongerust. Gelukkig bleek die vrees ongegrond (het gebouwbeheer vertelde later ook dat ze nog nooit een melding van ongedierte hebben gehad).

Nog een uurtje schrobben in de woonkamer, en dan kunnen morgen de meubels erin! De ramen, keuken, en badkamer bewaar ik voor later deze week.

2 Comments

  1. Oh ja… de kauwgumresten hier en daar op de vloer verdienen een eervolle vermelding.

    Comment by admin — 8 September, 2009 @ 08:40

  2. Jeetje, wat ben jij goed! Als ik nog eens wat te poetsen heb, huur ik jou in (in je vakantie natuurlijk). Al mijn huishoudelijk talen is culinair (beetje), en poetsen is een uitvinding van de duivel. Ben ooit in een spiksplinternieuw appartement getrokken (eerste bewoner) – HEERLIJK!
    Frances

    Comment by Frances — 8 September, 2009 @ 10:16

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress