Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

7 February, 2010

Melkzak

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 15:08

Melk wordt in verschillende landen op verschillende manieren verpakt. In Amerika heb ik alleen plastic flessen gezien. In Canada hebben ze melkpakken. Die van 1/2 en 1 liter zijn hetzelfde als in Nederland. Maar ze hebben hier ook nog kleine pakjes van 1/4 liter, en in plaats van 1 1/2 liter bevatten de grootste pakken hier 2 liter melk.

Maar dat is niet de grootste verpakking die je kunt kopen. Je kunt namelijk ook een plastic zak met melk kopen, die 4 liter bevat:

In deze zak bevinden zich drie kleinere zakken:

Ziet er niet erg handzaam uit, niet waar? Om ze te gebruiken heb je een plastic kan nodig van precies het goede formaat. Daar zet je zo’n zak in, en dan knip je hem open:

Als je die kan ziet dan lijkt het op een knoeiboel uit te draaien, maar het schenken gaat wonderbaarlijk vloeiend:

Waarom doe ik al die moeite? Als Nederlander drink ik natuurlijk behoorlijk veel melk, en deze verpakking kost minder dan een pak van 2 liter!

3 Comments

  1. Maar de vraag is: smaakt het ook nog een beetje? Want dat vraag ik me bij al die voorverpakte melk in zulke grote hoeveelheden wel af. :-)

    Comment by Guidje — 8 February, 2010 @ 12:08

  2. De melk is precies dezelfde die je ook in pakken vindt. En omdat er in een (kleine) zak slechts 1 1/3 liter zit, is de hoeveelheid per verpakking ongeveer gelijk aan wat je in Nederland vindt. Zo’n plastic zak levert bovendien veel minder afval op!

    Comment by Stefan — 9 February, 2010 @ 17:30

  3. Minder afval, maar het blijft plastic. En zo’n melkpak is wel oer-Hollands natuurlijk. :-)

    Comment by Guidje — 10 February, 2010 @ 08:08

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress