Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

22 February, 2010

Zwart en Wit

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 21:17

Afgelopen vrijdag was het een drukte van belang in de omgeving van mijn flat. Een enorme groep kraaien had namelijk besloten om hier de nacht door te brengen. Het waren er honderden. Ze zaten op een verlaten parkeerterrein en de daken van twee grote loodsen.

Ik had graag meer foto’s gemaakt, maar mijn camera deed raar: de spiegel klapte niet meer naar beneden. Ik hoop dat het lag aan de overgang van een warm appartement naar een koud balkon, en dat het niets ernstigs is… eenmaal binnen herstelde hij zich.

De afgelopen weken was het erg zacht weer. Het bleef vriezen (een graad of -2 overdag), maar er stond weinig wind en er viel geen sneeuw, dus het was al met al best aangenaam. Zondag was een heerlijke dag met blauwe lucht en zon!

Maar vandaag was anders. Van vanmorgen vroeg tot vanavond toe heeft het gesneeuwd! Alles is weer bedekt met een laag van zeker 10 tot 15 centimeter wit. De winter is hier nog lang niet voorbij!

3 Comments

 1. Hoi Stefan,

  Hier is het al weer weg, voelt soms een beetje als lente (vandaag 7 graden C!), maar soms aarzelt het nog en vallen er een paar vlokjes. Iedereen zeurt dat ze er genoeg van hebben, maar ik blijf het een mooi gezicht vinden. Zolang je er niet doorheen hoeft…. En fotogeniek is het zeker!
  Heb je Sven Kramer zien gaan ?…. Wij zaten in de pub quiz en iedereen keek naar de schermen (we hadden net de laatste ronde gehad en zaten op de uitslag te wachten). Wàt een nare manier niet te winnen….. gggrrrrr.

  Groeten,
  Frances

  Comment by Frances — 23 February, 2010 @ 17:42

 2. Ik ben heel blij dat de sneeuw eindelijk weg is, maar nu moppert iedereen over de regen. Je kan niet alles hebben. Ook het kabinet is weg, dus ik denk dat je es moet gaan uitvogelen hoe je vanuit Canada kunt stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. 😉

  Vannacht nog een paar keer gillend wakker geworden: ‘NEEEE!!! DE BUITENBAAN!!!’

  @Frances: voor het eerst dat ik niet helemaal blij was met de quizoverwinning. Moest aan Pyrrhus denken.

  Comment by Guidje — 24 February, 2010 @ 04:53

 3. Dat was verschrikkelijk! Ik heb het niet onder ideale omstandigheden gezien. Het was namelijk alleen op een Franstalig kanaal live te volgen. Dus heb ik op TV de beelden bekeken, en voor commentaar Radio 1 aangezet, maar die liggen 18 seconden achter op de beelden… De TV had het eerder in de gaten dan de radio: ik zag steeds in slow-motion die wissel weer voorbij komen.

  Ik moet zeggen dat een dik, vers pak sneeuw een stuk mooier is dan het dode gras dat eronder ligt! Op sommige plaatsen zakte ik er meer dan 20 centimeter in weg (door verstuiven)! En het verkeer hier kan er goed mee omgaan.

  Comment by Stefan — 24 February, 2010 @ 11:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress