Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

13 April, 2010

Dat heb ik weer…

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 14:55

In januari begon mijn laptop (een HP, toen nog net geen 2 jaar oud) gebreken te vertonen: als ik hem aansloot op een externe monitor dan werd de kleur rood niet doorgegeven. Gevolg: een groen beeld, waarop je onmogelijk kunt werken.

Repareren was lastig (HP kan dat schijnbaar alleen in Nederland), dus ik ging op zoek naar een nieuwe computer, en dat zou weer eens een Apple worden. Al snel kwam ik op een website met de naam “Macrumors” uit, waar in vette rode letters stond “Niet kopen! De nieuwe modellen komen eraan!“, samen met wat geruchten dat dat allemaal niet lang zou duren. Een paar weken kon ik nog wel vanaf het kleine, ingebouwde scherm werken, dacht ik…

De weken werden al vlug maanden. Mijn laptop ging steeds meer gebreken vertonen. Zo was op een gegeven moment het draadloze netwerk verdwenen. Dat loste ik op door een USB-netwerkkaartje te kopen, en zo kwam ik weer een paar weken door.

Maar afgelopen dinsdag was het compleet gedaan. Ik ging ‘s avonds van huis om een boodschap te doen, en toen ik terug kwam was mijn laptop uitgeschakeld, en hij ging met geen mogelijkheid meer aan.

De volgende dag nog contact met HP gehad, maar de conclusie was dat de laptop nu echt overleden was. Aangezien het de enige computer hier was waarop ik een beetje kon werken, moest ik zo snel mogelijk een nieuwe computer kopen.

Ik wilde graag een mat scherm, zodat ik niet de hele dag naar mezelf zit te staren onder het werk, en die kun je bij Apple op twee manieren krijgen: ofwel je bestelt hem online (binnen een week of twee is hij dan vanuit China naar je huis verstuurd), ofwel je gaat naar een Apple Store. En laat er nou net eentje in Toronto zitten!

Afgelopen donderdag ben ik dus naar Toronto afgereisd, heb er een (regenachtig) dagje in de stad doorgebracht, en ben met een splinternieuwe laptop terug gekomen. Afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest om mijn gegevens op de nieuwe laptop te krijgen, en om alle programma’s die ik nodig heb te installeren.

En wat zul je nu hebben? Vandaag komt Apple eindelijk met z’n updates. Snellere processoren, betere batterijen, en een scherm met hogere resolutie. Grrrr! Erger nog, het vergelijkbare model is ook nog eens 200 dollar goedkoper geworden!

Apple is wel redelijk: ik kan het prijsverschil terugkrijgen, maar dan moet ik weer (binnen ongeveer 3 weken) naar Toronto om dat geld terug te krijgen. Ook is het mogelijk om mijn laptop om te ruilen voor het nieuwe model, zonder bijbetalen. Voordeel: de resolutie van het scherm is hoger (dus er past meer op – het scherm is wel even groot), en hij is wat sneller. Vanwege die hogere resolutie zou ik dan geen geld terugkrijgen.

Wat zouden jullie doen? Omruilen of teveel betaald geld terug? Of geen van beiden?

2 Comments

  1. Omruilen. :-)

    Als ie nieuwer en ‘beter’ (al vind ik dat altijd een relatief begrip, zeker bij computers en laptops) is, zou ik ‘m omruilen. Een laptop is toch iets dat je voor de langere termijn koopt (als het goed is), dan moet je denk ik niet al te goedkoop uit willen zijn.

    Comment by Guidje — 14 April, 2010 @ 06:16

  2. Wij zouden hem ook omruilen, Stefan!

    Comment by Rita — 14 April, 2010 @ 15:25

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress