Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

19 April, 2010

Alweer een nieuwe laptop

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 23:25

Het is gelukt! Even leek het erop dat ik hem niet kon omruilen, omdat de Apple Store waar ik mijn laptop gekocht had niet het model met mat beeldscherm op voorraad had. Maar gelukkig telt Toronto maar liefst vier Apple Stores, en de eerstvolgende die ik opbelde had wel mijn gewenste model op voorraad! Omruilen was geen enkel probleem, en ze wilden er zelfs eentje voor me opzij zetten.

Afgelopen zaterdag vertrok ik dus om acht uur ‘s ochtends van huis, op naar Toronto. Als je dan na ruim anderhalf uur in de bus langs de CN Tower rijdt, denk je dat je er haast bent… viel dat even tegen! Vanaf het busstation bleek ik nog ruim 3 kwartier met de metro onderweg te zijn! Maar toen was ik bij de Fairview Mall (een winkelcentrum zoals er hier in Canada zoveel zijn – mijn lokale winkelcentrum heet Conestoga Mall en ziet er bijna precies hetzelfde uit). Een kwartiertje later was de computer omgeruild. Meteen maar een setje wereldstekkers erbij gedaan, en zelfs toen kreeg ik nog ruim 3 dollar terug! Da’s toch wel service.

Toen de hele reis weer terug gemaakt (ik ben niet in Toronto blijven hangen, want ik had toch een laptopdoos bij me, in een Apple-tas die als rugzak dienst deed). Om 3 uur ‘s middags was ik thuis en kon ik de computer instellen.

Gelukkig hoefde ik niet opnieuw te beginnen. Ik had een backup gemaakt met een programma dat “Time Machine” heet. Bij het aanzetten van de nieuwe laptop gaf ik aan dat hij daar alle gegevens vandaan moest halen, en een kleine anderhalf uur later was m’n nieuwe laptop klaar met precies alle programma’s, documenten, en instellingen die ik een week eerder op mijn nu ingeruilde laptop had gezet! Da’s nog eens makkelijk.

En was het nu alle moeite waard? Nou, de snellere processor en grafische kaart zijn misschien niet helemaal aan mij besteed, en het verschil ten opzichte van het vorige model is dus niet zo groot. Maar het nieuwe scherm heeft meer beeldpunten, en daardoor kan ik er meer tekst en meer detail van mijn foto’s op kwijt!

Bedankt voor al jullie goede adviezen! En voor wie niets om laptops geeft: hier is nog een foto van Toronto.


Honest Ed’s, een koopjeswinkel in Toronto. Van binnen is het een hele grote “Action”-winkel. Gefotografeerd toen ik de eerste nieuwe laptop ging halen.

1 Comment

  1. Hoi Stefan,

    Gefeliciteerd met je mooie nieuwe laptop! Ik moet zeggen dat ik het Appeltje een stuk esthetischer verantwoord vind dan Honest Ed’s …. Mooie strakke vormgeving. Maakt de Time Machine jou trouwens een Time Lord?…
    Groeten,
    Frances

    Comment by Frances — 20 April, 2010 @ 08:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress