Stefan's Waterloo Just another WordPress weblog

30 June, 2010

Vlaggetjes

Filed under: Uncategorized — Stefan @ 22:27

Quizje: wat is de nationale zomersport van Canada? Het antwoord volgt aan het einde van dit stuk. Eén ding is het niet: voetbal. Sinds 1986 heeft Canada niet meer aan het WK deelgenomen (Nieuw-Zeeland was in 1982 nog vertegenwoordigd en beleefde dit jaar zijn terugkeer). Dat wil niet zeggen dat het WK hier niet leeft. De wedstrijden zijn live op TV, en veel café’s gaan eerder open om de wedstrijden te vertonen (de wedstrijden van 16:00 uur beginnen hier vanwege het tijdsverschil om 10 uur ‘s ochtends, en in de groepsfase was de eerste aftrap om half 8).

Doordat er niet voor Canada te juichen valt kunnen Canadezen hun land van herkomst steunen. Een van de manieren is door een vlaggetje tussen het autoraam te klemmen, en daar wordt verrassend veel gebruik van gemaakt. Je krijgt een bonte mix van vlaggen te zien: Duitsland (vaak betreft het een zwarte Volkswagen), Spanje, Argentinië, Italië en zelfs Ghana komen voorbij. Ook een enkele Nederlandse vlag, al lijken die wat zeldzamer dan de Zuid-Amerikaanse landen.

Het meest opvallend was een auto (inderdaad, een zwarte Volkswagen) die zowel een Duitse als een Nederlandse vlag voerde! De chauffeur had een oranje shirt aan, dus ik geef hem het voordeel van de twijfel…

Oh, en de nationale zomersport? Lacrosse natuurlijk!

4 Comments

 1. Maar heb je Nederland nog zien spelen? De eerste helft was bedroevend slecht, ik dacht in de rust echt ‘dat wordt helemaal niks meer.’ Maar warempel, in de tweede helft werd zowaar goed gespeeld en – belangrijker nog – Brazilië maakte er een potje van met slechte aanvallen en smerige overtredingen. Dus nu zitten ‘we’ in de halve finale en nu is het risico weer onderschatting, want nu denken veel Nederlanders ‘dat doen we wel eventjes.’

  Comment by Guidje — 2 July, 2010 @ 16:30

 2. En waar ga je dinsdagavond kijken? Ik heb me voorgenomen deze keer wél in de stad te gaan kijken. Ergens is dat ‘de goden verzoeken,’ want alle wedstrijden van dit WK díe ik zag, keek ik thuis en mja, dat heeft wel een gunstig effect gehad op de uitslag. Het is ijdel, zelfs lachwekkend om te denken dat mijn wel of niet in de stad naar de wedstrijd gaan kijken van invloed zou zijn op de uitslag, maar je weet maar nooit. Ik heb overigens niet zo heel veel fiducie in een goede afloop. Die Uruguayanen gaan negentig (en desnoods honderdtwintig) minuten met z’n elven voor de goal hangen om er enkel uit te komen voor een sluwe counter of een smerige overtreding. Gaat dus nog best pittig worden. Fingers crossed, want het sfeertje is erg goed en je gunt die jongens dus toch wel een finaleplaats – ondanks het slaapverwekkend saaie voetbalspel. 😉

  Comment by Guidje — 4 July, 2010 @ 16:38

 3. Weet ik nog niet. Voor mij is het half 3 ‘s middags. Misschien ga ik naar het Grad House – een café op de campus.

  Comment by Stefan — 4 July, 2010 @ 17:24

 4. Hoi Stefan,
  Lacrosse zou mijn gok geweest zijn (makkelijk gezegd, achteraf….). Ik vind dat echt bij Canada horen, net als ijshockey in de winter.
  Veel kijkplezier vanavond/vanmiddag…. ik kijk zelf niet, kan me niet boeie, maar ieder diertje zijn pleziertje.
  Frances

  Comment by Frances — 6 July, 2010 @ 07:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress